Verden

Minst 23 migranter døde på grensa

Rundt 2.000 migranter forsøkte å krysse grensa mellom Marokko og Spania forrige uke. Minst 23 mennesker døde.

Fredag hadde rundt 2.000 personer samlet seg. De sto ved gjerdet på grensa mellom Marokko og den spanske enklaven Melilla. De fleste var fra land sør for Sahara. Minst 500 kom seg over eller gjennom sperringene, ifølge spanske myndigheter.

På grensa møtte de opprørspoliti. Minst 23 afrikanere døde. Men det er fortsatt uklart hvor mange som faktisk døde. Pedro Sánchez kalte oppløpet mot grensegjerdet et «angrep på spansk territoriell integritet». Han er Spanias statsminister.

Menneskerettighets-grupper har uttrykt bekymring for hendelsen. AMDH er en marokkansk menneskerettighets-gruppe. De kaller situasjonen en katastrofe.

AMDH viste videoer fra sosiale medier av utslitte migranter som lå på bakken. Noen av dem med blodige hender og klær som var revet i stykker. Marokkanske soldater sto over dem.

En annen video viste en marokkansk politimann som slo en migrant som lå på bakken med kølle. Bilder og videoer har spredd seg i sosiale medier. Det har vært store protester i Spania og Marokko mot det som skjedde.

Organisasjonene Amnesty og FN har også sagt at de er bekymret. FN krever en uavhengig granskning av hendelsen. Det kom etter at Den afrikanske union (AU) ba om granskning.

AU-leder Moussa Faki Mahamat har kalt behandlingen for voldelig og nedverdigende.Siste utgave

På forsiden nå