Verden

Det er fare for liv på grunn av varme i Storbritannia

Storbritannia opplever den verste hetebølgen noensinne. Regjeringen oppfordrer folk til å nyte solen.

På lørdag var det krisemøte i Storbritannia. Møtet var på grunn av hetebølgen. Statsminister Boris Johnson gikk glipp av møtet. Han hadde helgepause på landstedet sitt.

Rekorden for varme er på 38,7 grader i England. Mandag og tirsdag er det ventet at det kan bli over 40 grader.

Vise-statsminister Dominic Raad oppfordrer til bruk av solkrem. Han ber folk holde seg hydrert og unna solen i de varmeste periodene.

– Vi burde nyte solskinnet. Og vi burde være motstandsdyktige nok til å håndtere noe av presset som vil oppstå, sier Raad til kanalen Sky News.

Han mener at det ikke er noen grunn til å stenge skolene mandag og tirsdag. De dagen er hetebølgen ventet å nå toppen.

Tracy Nicholls reagerer på vise-statsministerens uttalelser. Nicholls er sjefen for fagorganet for ambulanse-arbeidere i Storbritannia.

– Det er ikke en vanlig hete som man kan beskytte seg mot med solkrem. Dette er alvorlig hete som faktisk kan forårsake dødsfall, sier Nicholls.

Storbritannias meteorologiske byrå har sendt ut rødt farevarsel for første gang. Farevarselet er for ekstrem varme. Det betyr at det er «fare for liv».

Ambulansene er i kriseberedskap på grunn av heten. Politiet har bedt folk om å holde seg unna vannveier. En 16 år gammel gutt druknet i en kanal nordvest i England lørdag.

Storbritannias vann-leverandører opplever problemer med forsyning. Det er på grunn av det varme været. Affinity Water sier at heten resulterer i lavere vanntrykk i områder som London, Essex og Surrey.

Selskapet oppfordrer kunder til å unngå vannbruk som ikke er absolutt nødvendig. De tror at det vil være behov for 164 millioner liter ekstra vann på mandag. Det er sammenlignet med normal etterspørsel.

– På grunn av det varme været bruker mange av oss mye mer vann, opplyser selskapet.


Siste utgave

På forsiden nå