Verden

Heten fører til mange branner i Storbritannia

Det er ekstrem hete i Storbritannia nå. Det fører til mye arbeid for brannvesenet i London. Tirsdag var det nemlig også mange branner.

Det er for første gang målt over 40 grader varmt i Storbritannia. Det skjedde tirsdag på flyplassen Heathrow ved byen London. Byen er også hovedstaden i landet. Det ble målt 40,2 grader varmt.

Brannvesenet i London har fått merke at det er uvant med så varmt vær. Ordfører Sadiq Khan sa tirsdag at det er langt flere branner.

Brannvesenet blir ifølge ham kontaktet om mellom 300 saker og 350 saker på en vanlig dag. Tirsdag var det 1.600 saker.

En av disse var i Wennington øst i London. 15 brannbiler og 100 brannfolk måtte reise dit for å slokke en stor brann. Bilder fra TV viser en tykk, svart røyk i området. Flere av dem som bor i området, fikk beskjed om å rømme fra brannen. Det skjedde også flere andre steder i og rundt London, melder kanalen Sky News.

Ifølge flere medier skal det ha startet som en gressbrann, før den spredte seg til bygninger i området. Ifølge brannvesenet skal blant annet to rekkehus og fire andre hjem ha blitt helt ødelagt i brannen.

Også andre steder i landet måtte brannvesenet slukke flere hundre skogbranner som følge av den ekstreme heten.

– Selv den minste gnist kan føre til en brann, sa Patrick Goulbourne. Han er sjef for en del av brannvesenet i London.

Det er for første gang sendt ut rødt varsel for ekstremvarme i Storbritannia. Det britiske meteorologiske instituttet har sagt at det er svært sannsynlig at det vil være fare for liv og helse som følge av varmen.

Heathrow var bare rekordvarmt en kort stund. Det ble nemlig satt en ny rekord. I byen Congingsby i Lancaster ble det nemlig målt 40,3 grader varmt, melder kanalen BBC.
Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå