Verden

Politiet FBI ransaket huset til Donald Trump

Spesialpolitiet FBI har sjekket huset til Donald Trump i USA. De lette etter dokumenter de mener Trump tok med seg.

Nord-Amerika — Donald Trump varslet selv om at spesialpolitiet FBI hadde ransaket huset hans. Det skrev han på nettstedet Truth Social. Ransakingen skjedde mandag.

Ransakelsen skjedde i forbindelse med etterforskningen av forsvinningen til esker med dokumenter. Det skriver avisa The New York Times Disse eskene inneholdt dokumenter som er gradert. De er hemmelige for de fleste. Trump skal ha tatt med seg disse til eiendommen sin i Florida i USA. Det skal ha skjedd da han sluttet som president.

Avisa får dette bekreftet av to uavhengige kilder. Nyhetsbyrået AP har også fått vite dette.

Trump har levert tilbake de aktuelle eskene. Det skjedde etter at nasjonalarkivet truet med å saksøke ham. Eric Trump er sønnen til Donald Trump. Han sier at ransakelsen skyldes at USAs nasjonalarkiv ønsker å få flere dokumenter utlevert. Det sier han til Fox News.

Nåværende president Joe Biden har ikke vært involvert i saken, sier Det hvite hus.

Donald Trump har vært etterforsket i lang tid. Spesialpolitiet FBI har blant annet etterforsket stormingen av Kongressen. Det skjedde i januar 2021. Da skulle Joe Bidens godkjennes som ny president. Da ble Kongressen stormet av folk som støttet Trump. Politikere var i livsfare. I flere timer gjorde Trump ingenting for å stanse angrepet.

Men Trump er lite fornøyd med ransakingen hjemme.

– Dette har aldri før skjedd med en president i USA, skriver Trump i en uttalelse. Han kaller det mørke tider for landet.

Trump var ikke i Florida da ransakelsen skjedde, ifølge kanalen CNN. Han vil ikke svare på spørsmål om å gi flere detaljer om ransakelsen.

Trump skriver på sitt eget nettsted at han har samarbeidet med alle myndigheter. Han mener at ransakingen er unødvendig og upassende. Han ble ikke varslet om aksjonen på forhånd. Trump skylder også på partiet Demokratene.

Han skriver ingenting om hvorfor han ble ransaket av FBI.

– Jeg vil fortsette å kjempe for det fantastiske amerikanske folket, skriver Trump.

Trump har vært knyttet til flere etterforskninger. Det gjelder også så økonomiske saker.





Siste utgave

På forsiden nå