Verden

Bloomberg sier Xi og Putin skal delta på viktig møte

Kinas president Xi Jinping skal delta på viktig møte for verdens land. Det samme ønsker Russlands president Vladimir Putin, ifølge Indonesias president Joko Widodo.

– Xi Jinping kommer. President Putin har også sagt til meg at han vil komme. Det sier Joko Widodo til nettavisen Bloomberg. Widodo er Indonesias president.

Widodo snakker om G20-toppmøte.

---

Hva er G20-toppmøte?

  • G20 er en gruppe med de rikeste landene i verden. Den europeiske union (EU) er også med. De andre landene er Argentina, Brasil, Canada, Australia, Frankrike, India, Indonesia, Italia, Japan, Kina, Mexico, USA, Tyskland, Tyrkia, Sør-Korea, Sør-Afrika, Saudi-Arabia, Russland og Storbritannia.
  • Gruppa diskuterer viktige tema.
  • De kan ikke bestemme hva som skal gjøres. Men det de finner ut av blir ofte brukt som råd.
  • Det neste toppmøtet skjer 15. og 16. november.

---

Bloomberg har forsøkt å få snakket med noen fra Kina. Men har ikke fått kontakt med noen. Xi har ikke reist utenlands siden korona-pandemien startet.

Men Russland har de hørt noe fra. En som jobber for Putin sier at han planlegger å delta.

Widodo har forsøkt å jobbe for fred mellom Russland og Ukraina. Han har blitt presset av vestlige land om å trekke Putins invitasjon til toppmøte. Flere vil også at Russland ikke skal få være med i gruppa.

Volodymyr Zelenskyj har sagt at han kommer på toppmøte. Han er Ukrainas president. Men han sier også at det avhenger av hvem som kommer. Dermed kan det bli første møte ansikt til ansikt mellom ham og Putin siden krigen startet.

---

Kort om saken

  • Russland og Kina planlegger å komme på viktig toppmøte.
  • Vestlige land misliker at Russland får komme.

---

Siste utgave

På forsiden nå