Verden

Kina har stengt ned enda en by

Mens resten av verden har lettet på restriksjonene, fortsetter Kina med nedstengninger av hele byer.

Byen Chengdu i Kina stengte forrige uke ned. 157 tilfeller av korona ble oppdaget i byen. Det bor rundt 21 millioner innbyggere i byen.

Alle innbyggere må holde seg hjemme fra klokka 18 lokal tid.

Hver husholdning får sende ut én person hver dag. De kan kjøpe inn mat og andre nødvendige varer. Da må de testet negativt det siste døgnet.

Alle innbyggere blir testet fram mot søndag. Ingen skal forlate byen med mindre det er strengt nødvendig.

Kina har fortsatt nulltoleranse når det kommer til koronaviruset. Utbrudd fører til at hele storbyer raskt stenger ned. De driver fortsatt med massetesting og dagevis i karantene.

Det til tross for at det har vært bekymringer for den kinesiske økonomien. Mens resten av verdens land har åpnet opp, holder Kina fast på denne strategien.

Kina er det siste større landet som fortsatt har så strenge regler.

Før nedstengningen ble det spekulert på sosiale medier. Mange trodde landets myndigheter kom til å stenge ned Chengdu. Mange mennesker skyndet seg for å handle inn mat. Det skapte kaos, skriver kanalen BBC.

En video har gått viralt på sosiale medier. Den viser det som skal være en kinesisk drone. Dronen skal trolig fly rundt og minne folk på koronareglene.


Mer enn 70 kinesiske byer har vært nedstengt eller vært i delvis karantene siden slutten av august. Det har påvirket mer enn 300 millioner mennesker, skriver BBC.

Ifølge avisa begynner mange kinesere å bli lei av restriksjonene. De går utover hverdagen deres. I tillegg til at mange er bekymret for økonomien. Samtidig er det mange som er enige med regjeringen om nulltoleransen for korona.
Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå