Verden

Nord-Korea har laget nye lover om atomvåpen

Nord-Korea vil aldri gi fra seg sine atomvåpen, sier Kim Jong-un. En ny lov åpner for at landet kan bruke atomvåpen «forebyggende».

Den nye loven ble vedtatt torsdag. Det sa Kim da han holdt en tale til nasjonal-forsamlingen i Nord-Korea. Det skal ha skjedd fredag, melder statlige medier.

Kim hevdet fredag også at USA prøver å hindre regjeringen hans i å lykkes. Den siste tiden har det vært et ekstra anstrengt forhold mellom Nord-Korea på den ene siden og Sør-Korea og USA på den andre.

Det er også vedtatt flere lover. Den ene vil gjøre det ulovlig å endre politikken for atomvåpen i landet. Den andre gir forsvaret lov til å bruke atomvåpen mot soldater fra andre land som angriper lederne i Nord-Korea. Og det får de gjøre uten å be om tillatelse.

Nord-Korea har så langt i år satt rekord for hvor mange ganger de har testet våpen som kan brukes ved atomkrig. Ingen andre år har de testet så mye i løpet av samme periode.

USA og Nord-Korea har i flere prøvd hatt samtaler om at Nord-Korea skal gi opp sine forsøk på å få atomvåpen. Men lite har skjedd siden 2019. Hos amerikanske og sørkoreanske myndigheter er det flere som tror det kan bli verre. Blant annet ved at de tror Kim Jong-un vil gi ordren om at Nord-Korea skal ha sin første prøvesprengning av atomvåpen på fem år.

Nord-Korea feirer sin nasjonaldag 9. september.

Siste utgave

På forsiden nå