Verden

Leder for al-Shabaab er drept i Somalia

En av lederne for al-Shabaab har blitt drept. Det skjedde under et droneangrep sør i landet.

En av lederne i gruppa al-Shabaab har blitt drept under et droneangrep. Det opplyser regjeringen i Somalia. Al-Shabaab er en radikal islamistisk terrorgruppe. De har gjort flere store terrorangrep.

Droneangrepet var et samarbeid. Somaliske myndigheter og deres internasjonale partnere skulle sørge for sikkerhet. Lederen het Abdullah Yare. Han ble drept nær kystbyen Haramka. Det skriver departementet for informasjon.

USA sa i 2012 at Yare er en av lederne. Han sto på listen over de mest ettersøkte. USA tilbød tre millioner dollar for opplysninger om han. De har ønsket å pågripe han.

– Denne lederen var deres fremste religiøse leder. Han var leder av Shura-rådet og sjef for finansene, skriver departementet.

Yare var med å grunnlegge al-Shabaab som en organisasjon med tilknytning til al-Qaida. Folk trodde han ville gå opp i stilling. Toppleder Ahmed Diriye begynner å bli gammel.

Hassan Sheik Mohamud har nylig blitt president. Han har lovet å gå imot jihadistene som står bak flere terrorhandlinger.
Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå