Verden

Klart for valg i Danmark

Det blir valg i Danmark i høst, sa statsminister Mette Frederiksen onsdag.

Verden — 1. november blir det valg i Danmark. Det skjer åtte måneder før fristen for å gjennomfører valget. Årsaken er partiet Radikale Venstre krevde det. Ellers ville de foreslå mistillit mot Frederiksen. Hun har vært avhengig av Radikale Venstre for å ha nok støtte til å lede landet.

Nå sier partiet at det er umulig for dem å støtte regjeringen. Årsaken er en rapport som sier at regjeringen brøt loven i 2020. Da ble millioner av mink avlivet for å hindre smitte med en variant av korona.

Det er svært uklart hvem som kan vinne et nytt valg i Danmark. Det er svært jevnt mellom det som har vært de to sidene i dansk politikk ifølge meningsmålinger. Det er også ukjent hvilken statsminister som vil kunne få nok støtte. For flere partier har ventet med å si hvem de helst vil ha til å lede landet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå