Verden

28 døde av ekstremværet Julia

Ekstremværet Julia har gjort mye skade i Mellom-Amerika. Så langt er 28 mennesker døde.

Noen har dødd direkte av ekstremværet. Andre av årsaket som er utløst av uværet.

Myndighetene i Guatemala melder om fem døde. En åsside kollapset over en bolig i provinsen Alta Verapaz.

I Huehuetenango-provinsen nær grensen til Mexico døde ni mennesker. Blant annet en soldat som holdt på med redningsarbeid.

Fem soldater døde i byen Comasagua i El Salvador, melder myndighetene. En vegg kollapset i et hus de hadde søkt tilflukt i. Soldatene jaktet på kriminelle gjengen. En annen soldat ble skadd da veggen raste sammen.

I byen Guatajiagua i El Salvador døde to personer. Kraftig regnvær førte til at en husvegg raste sammen. En annen mann i landet døde da han ble tatt av kraftig vannføring. En annen person fikk et tre over seg og døde.

Myndighetene i El Salvador har erklært nødsituasjon. De har åpnet dørene til 80 tilfluktssentre etter at elver har gått over sine bredder.

I nabolandet Honduras døde en 22 år gammel kvinne. Hun ble tatt av kraftig vannføring. Tre personer omkom da båten de satt i sank. I Nicaragua døde en mann som fikk et tre over seg.

Julia traff Nicaraguas karibiske kyst tidlig søndag morgen. Det var da en orkan. Uværet ble senere nedgradert til tropisk storm. Julia gikk gjennom landets fjellterreng og videre ut over Stillehavet på motsatt side av landet.

Senere mandag dreide Julia inn over land igjen og traff Guatemala. Da var det lavere vindhastighet. Prognosen videre tilsier at Julia flytter seg videre mot det sørlige Mexico tirsdag. Da med store nedbørsmengder.


Siste utgave

På forsiden nå