Verden

Minst 150 mennesker drept i Sudan

Minst 150 personer er drept på to dager, ifølge sjefen på et sykehus. Det skal ha skjedd etter at ulike grupper er uenige om landområder.

– Til sammen er 150 mennesker blitt drept mellom onsdag og torsdag. Det er kvinner, barn og eldre blant de drepte sier Abbas Moussa. Han er direktør på et sykehus i området Wad al-Mahi. Det er i staten Blånilen, like ved grensa til Etiopia.

I tillegg skal rundt 86 mennesker være såret. Folk som bor i området deler historier om det de har sett. Noen må rømme fordi det blir skutt rundt dem, andre fordi noen har brent ned husene deres.

Årsaken er en strid om hvem som har rett til hvilke landområder.

Eddie Rowe er leder for hjelpearbeidet i Sudan. Han er der på vegne av verdens-organisasjonen FN. Rowe sier han er svært bekymret over det som skjer. Han sier at han har fått tall om minst 170 personer er drept, og at 327 er skadd siden 13. oktober. Men dette er tall som er ubekreftede.

Ifølge nødhjelpskontoret til FN (OCHA) ble 13 personer drept sist uke. Og minst 1.200 personer har vært nødt til å rømme.

Men OCHA sier at det også har vært kamper om landområder i andre deler av Sudan. De sier at 19 personer er drept i staten Vest-Kordofan. Flere titalls skal være skadd. Staten er lenger vest enn Blånilen, men begge er i sørlige deler av Sudan. Også der er kampene mellom ulike etniske grupper.

Nyhetsbyrået NTB melder at det er vanlig med dødelige kamper om land, husdyr og tilgang til vann og beite i Sudan. Særlig i områder der mange har våpen etter tiår med borgerkrig.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå