Verden

Russisk TV-direktør mistet jobben

Anton Krassovskij var en av toppsjefene i Russia Today. Nå har han mistet jobben etter hatefulle uttalelser om ukrainere.

Russia Today (RT) er en statlig TV-kanal. Anton Krassovskij var direktør for den delen av RT som driver med russisk språk.

Han har kommet med flere kontroversielle uttalelser siden Russland angrep Ukraina i februar. Men den siste uttalelsen gjorde at han mistet jobben sin.

Han hadde en samtale med science fiction-forfatter Sergej Lukjanenko på TV. Samtalen handlet om at ukrainske barn. Han sa at de som mente landet var okkupert av Russland burde bli kastet i en elv. Han sa de burde bli druknet eller sperret inne i en hytte og brennes.

– Anton Krassovskijs uttalelser er barbariske og grusomme, sier Margarita Simonjan. Hun er sjef for RT.

Krassovskij har stått på EUs sanksjonslister siden februar. Han skrev et innlegg på sin Telegram-konto natt til mandag, skriver avisa VG.

– Jeg er veldig flau over at jeg ikke så hvor grensen gikk. Om barn. Det kan jo skje, man er på lufta og blir revet med. Du kan ikke stoppe, skriver han og fortsetter:

– Jeg beklager til alle som ble satt ut av dette. Jeg beklager til Margarita, til alle som synes det var vilt, utenkelig og uoverkommelig. Jeg håper dere tilgir meg.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå