Verden

Anklager Russland for å tvinge ukrainere ut av landet

Ukrainere blir tvangsflyttet ut av områder kontrollert av russere, hevder myndighetene i Ukraina.

Europa — Russerne har kontrollen i flere områder i Ukraina. I regionen Kherson i øst blir folk tvangsflyttet, mener myndighetene i Ukraina. De anklager Russland for å flytte folk mot deres vilje.

Ukrainerne i Kehrson blir flyttet til Krim-halvøya eller til Russland, sier det ukrainske utenriksdepartementet. De kaller det masse-deportasjon.

– Lignende deportasjoner blir utført av Russland i Zaporizjzja-, Luhansk- og Donetsk-regionene, sier de.

De russiske myndighetene i Kehrson sier de vil evakuere folk. Og at folk blir flyttet på østsiden av elva Dnipro. De flytter folk lenger inn i regionen, eller til Russland. Årsaken er risikoen for et massivt angrep med missiler, sier de.

Ukrainske myndigheter mener at flyttingen skjer mot folks vilje. Og at russerne også plyndrer institusjoner, private boliger og leiligheter sør i landet.

Russerne sa i forrige uke at 70.000 personer har forlatt hjemmene sine.

Krigen i Ukraina fortsetter. Det ukrainske militæret vil forsøke å ta tilbake byen Kherson. Ukrainerne har tatt tilbake områder fra russerne øst og sør i landet. I Kherson bodde det 288.000 mennesker før Russland tok seg inn i Ukraina. Byen var en av de første som ble tatt av russerne i krigen.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå