Verden

Aktivister limte seg fast i kjent maleri

Aktivister limte seg til et kunstverk av Andy Warhol i Australia. Klimaaktivister har brukt denne metoden i flere land nå.

I oktober kastet to klimaaktivister tomatsuppe på et maleri av van Gogh. Det skjedde i London. Etter det har flere grupper gjort det samme verden over.

Klimaaktivistene sier de gjør det for å sette fokus på klimakrisen. Onsdag skjedde noe lignende i Australia. Aktivister limte seg fast til et kunstverk av Andy Warhol. Det skjedde på nasjonalgalleriet i Australias hovedstad Canberra.

Aktivistene tilhører en gruppe som kaller seg selv «Stop Fossil Fuel Subsidies Australia». De kjemper for at Australia skal slutte å støtte fossilt brensel, slik som olje og kull.

Aktivistene limte seg fast i Warhol sitt berømte kunstverk «Campbell’s Soup». Bildet ble ikke skadet av hendelsen. Det er beskyttet med et gjennomsiktig deksel.

Klimaaktivister har også gjort lignende i andre land. Blant annet Leonardo da Vincis «Mona Lisa» i Paris. Van Goghs «Såmannen» i Roma. Van Goghs «Pike med perleøredobb» i Haag. Og to Francisco Goya-malerier i Madrid. Ingen av maleriene har blitt skadet.

Siste utgave

På forsiden nå