Verden

Dømt til døden etter demonstrasjoner

Demonstrasjonene har pågått lenge nå. Den første personen har blitt dømt til døden i Iran.

Det har vært demonstrasjoner i Iran siden Masha Amini døde. Minst 300 mennesker skal være drept. Og minst 14.000 har blitt arrestert, ifølge kanalen NRK.

Nå har en person fått dødsdom. Det iranske rettsvesenet skriver om dommen på nettsiden Mizian Online.

Amini døde i moralpolitiets varetekt i Teheran 16. september. Hun ble pågrepet for å ha brutt landets strenge kleskode for kvinner. Siden det har tusener av iranere demonstrert mot myndighetene over hele landet.

Den dømte fikk dødsstraff for ildspåsettelse. Personen skal ha startet brann i en offentlig bygning. Personen er også dømt for forstyrrelse av offentlig orden. I tillegg til forbrytelser mot rikets sikkerhet.Siste utgave

På forsiden nå