Verden

USA mener Iran angrep tankskip

En drone skal ha angrepet et skip utenfor kysten av Oman tirsdag. USA sier Iran har skylden, men Iran nekter.

USA anklager Iran for å angripe skipet Pacific Zircon. Et prosjektil traff skipet tirsdag. Ingen personer skal ha blitt skadd i angrepet.

– Etter å ha sett på det vi har av informasjon, er vi ganske sikre. Iran gjorde sannsynligvis dette angrepet ved bruk av en drone, sier Jake Sullivan. Han er sikkerhets-rådgiver i Det hvite hus.

Skipet skal ha blitt truffet av et prosjektil 24 kilometer fra kysten til Oman. Det sier en talsmann fra selskapet East Pacific Shipping. Det er de som har bruker skipet.

– Det er en mindre skade på skroget på skipet. Men det er ingen lekkasje av olje fra skipet. Det er ingen tegn på at det kom vann inn i skipet heller, sier talsmannen. Det frakter 42.000 tonn råolje. Skipet er på vei til Argentina.

Iran har nektet for å ha angrepet skipet, skriver kanalen RFI. Ifølge kanalen Al Jazeera er det heller ingen andre som tar på seg skylden for angrepet.

East Pacific Shipping er eid av Sammy Ofer fra Israel. Det er også israelske eiere i selskapet som eier skipet.

En person hos myndighetene i Israel sier dette er en provokasjon fra Iran. Ifølge denne personen skal Iran ha et mål om å skape uro i regionen før verdens-mesterskapet i fotball starter i Qatar. Personen har krevd å få være anonym.

Ifølge personen er det brukt en drone under angrepet. Det skal være samme type som Iran har solgt til Russland.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå