Verden

Fem drept i masseskyting på nattklubb for skeive i USA

En mann skjøt mot mennesker på en nattklubb for skeive. Nattklubben ligger i Colorado Springs i USA. Fem personer ble drept og 18 såret.

Gjerningsmannen gikk inn på Club Q og begynte å skyte. Det sier politisjef Politisjef Adrian Vasquez.

– Minst to personer inne i klubben konfronterte ham. De stoppet han fra å drepe og skade andre, sa Vasquez på en pressekonferanse søndag.

Den mistenkte gjerningspersonen er en mann på 22 år. Han er pågrepet og lagt inn på sykehus.

– Vi har akkurat startet etterforskningen. Antall ofre kan endres, sa Pamela Castro på pressekonferansen. Hun er politiets pressetalskvinne.

Hun sa også at de sårede er brakt til flere ulike sykehus. Tilstanden for flere av dem er kritisk.

Politiet prøver å finne ut av hvorfor gjerningsmannen gjorde det. De må vurdere om han skal siktes for hat-kriminalitet.

– Dette er steder som skulle være trygge. De skulle aldri forvandles til åsteder for vold og terror. Men nettopp det skjer altfor ofte, sa Joe Biden. Han er president i USA.

Jared Polis er guvernør i Colorado. Han er den første homofile guvernøren USA har hatt. Han kalte skytingen for kvalmende.

Det kom raskt et minnested utenfor klubben. Det er blomster og stearinlys der. Folk har laget en plakat med teksten «Kjærlighet over hat».

Elleve ambulanser og flere brannbiler rykket ut etter meldingene om skytingen kom.

Club Q er «helt knust som følge av det meningsløse angrepet på samfunnet vårt». Det skriver de på Facebook.

– Vi takker for de raske reaksjonene til heltemodige kunder. De overmannet skytteren og fikk avsluttet dette hatangrepet, skriver nattklubben videre.

Angrepet på lørdag skjedde på en minnedag. Minnedagen er for å huske transpersoner som er drept i transfobiske voldshandlinger.

USA har opplevd flere angrep mot LHBTIQ-miljøer de siste årene. I den verste hendelsen ble 49 mennesker drept og 53 såret. Det skjedde på en nattklubb for homofile i Orlando i Florida i 2016.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå