Verden

Kvinne saksøker Trump for voldtekt

Donald Trump var president i USA tidligere. En kvinne anklager han for å ha voldtatt henne på 1990-tallet. Hun gikk til sak mot han på nytt på torsdag.

E. Jean Carroll anklager Donald Trump for å ha voldtatt henne. Hun sier det skjedde i et prøverom i en klesbutikk på 1990-tallet. Trump nekter for dette. Carroll har tidligere jobbet som journalist og med TV.

Det åpnet seg en ny mulighet for Carroll til å saksøke Trump. Ofre for seksual-forbrytelser kan saksøke overgripere. Selv om saken egentlig skjedde for lenge siden, og den er foreldet. Dette kan ofre gjøre i løpet av ett år i New York.

Dette startet i New York torsdag. Carroll saksøkte Trump like etter. Hun reiste også et sivilt søksmål mot Trump i 2019. Det var på grunn av ting han hadde sagt. Han nektet for å gjøre noe galt mot henne. Det har ødelagt omdømmet hennes, mener Carroll.

Den saken pågår fortsatt. Både Carroll og Trump vitnet i New York i oktober.

Trump blir anklaget for overfall da han «med tvang voldtok og antastet» Carroll. I tillegg til en krenkelse av Carrolls ære på sosiale medier. Trump har der nektet for å ha voldtatt henne.

Carroll anklaget først Trump i en bok i 2019. Trump har sagt at hun «ikke er hans type» og at hun lyver. Det ser ut til å bli en rettssak i starten av 2023.Siste utgave

På forsiden nå