Verden

Putin lover at militæret skal få alt de trenger

Russland har snart et nytt våpen klart til bruk, sier Vladimir Putin. Han sier også at Russland skal satse mer på atomstyrkene og forsvaret

Vladimir Putin er president i Russland. Han holdt onsdag en tale i det russiske forsvars-departementet.

– Kampevnen til våre soldater blir bedre dag for dag, hevdet Putin.

Han sa under talen at sjøforsvaret vil ha en ny hypersonisk rakett klar tidlig i januar 2023.

Det skal være en rakett av typen Zircon. Den har Russland jobbet i mange år. Putin lover også at militæret i Russland skal bli bedre og sterkere.

I høst sa han at Russland vil ta over fire områder i Ukraina. Han sier at Russland vil nå målene som er satt i disse områdene.

– I alle deler av Russland vil soldatene sikre livet til våre borgere. Det gjelder også i nye deler av Russland, sa Putin.

Det statlige nyhetsbyrået Interfax melder at Putin lover mer penger til forsvaret. Han sier det forsvaret skal få alt de ber om, uten noen grense for hvor mye det koster.

– Det er godt kjent at nesten alle store Nato-land bruker sine evner og militære potensial mot Russland i Ukraina. Likevel kjemper våre soldater og offiserer for Russland med mot og stolthet, hevdet Putin ifølge RIA. Det er et annet statlig nyhetsbyrå i Russland.

Samtidig blir flere store Nato-land kritisert får å bidra med langt mindre til Ukraina enn det som har vært ønsket. Tyskland sendte først utstyr til å skyte ned russiske raketter i oktober. Dette hadde da vært ønsket i lang tid. Og Ukraina har ønsket flere typer våpen. Men Nato-land har sagt nei. Blant annet fordi de er bekymret for at det kan føre til at krigen blir verre.

Putin innrømmet i sin tale at det finnes svakheter i det russiske forsvaret. Blant annet innen kommunikasjon mellom soldatene. Og at det er behov for å få et mer moderne system for å hente inn flere soldater.

Forsvarsminister Sergej Sjojgu var også med. Han sa at Russland skal bygge marinebaser i byene Mariupol og Berdjansk i Ukraina. Begge er okkupert av Russland. Sjojgu sier ifølge Vesti at 250.000 russiske soldater har fått erfaring med krig i Ukraina. Vesti er nyhetsredaksjonen til den statlige kanalen Russland-1.

Sjojgu varslet at Russland skal få flere soldater. De har 1 million nå, ifølge Sjojgu. Det skal bli 1,5 millioner. Dette skal også inkludere 695.000 soldater som blir ansatt fordi de ønsker å være soldater.

Russland skal også lage en ny enhet i forsvaret sitt i nordvest. Årsaken er at forsvars-samarbeidet Nato jobber med å inkludere Sverige og Finland. Sjojgu sier det er nødvendig når Nato vil ha et sterkere forsvar nær Russland.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå