Verden

Tror flere dør av korona i Kina enn de melder

Rundt 9.000 personer dør trolig i Kina hver dag av korona, ifølge et britisk selskap.

Det tror det britiske selskapet Airfinity. Det er stor forskjell fra offisielle tall fra Kina.

Myndighetene i Beijing meldte om dødsfall fra korona fredag. De sa at en person hadde dødd av korona det siste døgnet. Totalt har de meldt om 5.247 dødsfall fra korona siden pandemien startet.

Smittetallene begynte å stige i Kina i november. Spredningen har fortsatt denne måneden. Myndighetene stoppet med strenge korona-reglene.

Det har vært rundt 100.000 dødsfall fra korona siden 1. desember, tror Airfinity. Selskapet bruker data fra kinesiske provinser for å regne ut dette.

Airfinity mener at smittetoppen blir nådd 13. januar. Da tror de det blir 3,7 millioner smittede på én dag. De tror antallet dødsfall vil nå toppen 23. januar. Da tror de det vil være rundt 25.000 døde på ett døgn.

I slutten av april ser Airfinity for seg at dødstallet har nådd 1,7 millioner.

Kina definerer et dødsfall relatert til korona ved at personen dør av luftveis-svikt. Det må være utløst av korona. De utelukker dødsfall knyttet til andre sykdommer og tilstander. Selv om den døde hadde testet positivt for viruset.

Kinas folkehelse-institutt planlegger å endre hvordan de registrerer dødsfall fra korona. Det sa landets sjefs-epidemiolog Wu Zynyou torsdag.


Siste utgave

På forsiden nå