Verden

Seks personer er skadd etter angrep i Paris

Flere personer skal ha blitt stukket med kniv eller et lignende våpen i byen Paris i Frankrike.

Angrepet skal ha skjedd på jernbane-stasjonen Gare du Nord, melder franske medier. Det skjedde på den travleste tiden på dagen. Stasjonen er en av de aller største i Europa. Det er rundt 700.000 personer som reiser via stasjonen hver eneste dag.

Totalt skal fem personer være lettere skadd, sier politiet. En sjette person ble mer alvorlig skadd. De skal ha blitt stukket med kniv eller et lignende våpen. Ifølge avisen Le Parisien var det trolig var et verktøy med spiss. En slags syl.

Politiet sa like før klokken 8 at de hadde fått kontroll. Gjerningspersonen ble pågrepet etter at han ble skutt i brystet av politiet. Han er på sykehus, og er livstruende skadd, sier Gérald Darmanin. Han er innenriksminister i Frankrike.

Det er ukjent hva som er motivet for angrepet. Men politiet jobber ikke med saken som et mulig terror-angrep.

Gérald Darmanin takker politiet for at de var raske og modige. Han reiste til stasjonen kort tid etter hendelsen. Darmanin sa at da at angrepet var over i løpet av to minutter.

Politiet som stoppet mannen, var kledd i sivil. De var på vei hjem fra jobb. De hadde med våpnene sine fra politiet, og brukte de til å stoppe ham. Ifølge Darmanin hadde de lov til å bruke våpnene selv om de ikke var på jobb.

Kanalen BFMTV melder at angrepet har ført til forstyrrelser i togtrafikken.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå