Verden

Helikopter krasjet nær barnehage i Kyiv

Minst 15 personer er døde etter at et helikopter krasjet i Kyiv. Flere barn og statsråder skal være blant de døde.

Det ble først meldt at 18 personer er døde. Senere er det endret til 15 personer.

22 andre er sendt til sykehus etter ulykken. Totalt skal 29 personer være skadd.

Denys Monastyrskyj er en av de døde. Han har vært innenriks-minister i Ukraina. Ifølge kanalen BBC er også flere andre politikere blant de døde.

Helikopteret krasjet nær en barnehage.

Bildet er av flammer på bakken. Det er hentet fra en film som skal vise stedet der et helikopter krasjet. Foto: Reuters / NTB

– Det var barn og ansatte i barnehagen da tragedien skjedde. Alle har nå blitt reddet unna. Men det er døde, sier Oleksij Kuleba ifølge nyhetsbyrået Reuters. Han er guvernør i Kyiv fylke.

Tre barn skal være døde. Ti andre barn skal være sendt til sykehus. Totalt skal 15 barn være skadd, ifølge Kuleba.

Filmer som er delt i sosiale medier viser en brennende bygning. Det er fortsatt uklart om filmene viser stedet som krasjet skjedde.

Det er så langt ukjent hva som er årsaken til krasjet. Men helikopteret skal ha tilhørt nødetatene, skriver Ihor Klymenko på Facebook. Han er sjef for politiet i Ukraina.

Helikopteret var på vei til fronten da det krasjet, skriver kontoret til den ukrainske presidenten. Andriy Yermak er sjef der. Han har delt et bilde av den ene bygningen som er ødelagt.

Det er ingen meldinger om at det pågår eller har pågått russiske angrep mot Kyiv da krasjet skjedde.

Avisa Expressen skriver at det var mørkt og tåke. Det er trolig en tragisk ulykke, sier Mads Larsson. Han er utenriks-redaktør i avisa.



Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå