Verden

Nye og store protester mot presidenten i Peru

Flere tusen demonstranter krevde torsdag at Dina Boluarte slutter som president. De krever også at Pedro Castillo får bli president igjen.

Folk hadde reist langt for å være med i protestene. Flere hadde kommet fra regioner i Andesfjellene. Flere protester startet ulike steder utenfor hovedstaden Lima. Derifra gikk de mot president-palasset.

– Dina Boluarte! Din morder! Vi nekter å godta deg som president, ropte de ifølge avisa The Guardian.

Bolarte var visepresident fram til desember. Men ble president da Pedro Castillo ble tvunget til å slutte. Siden da har det vært protester. Mellom 40 og 60 personer skal ha dødd som følge av protestene.

Torsdag kastet demonstranter flasker og steiner mot politiet. Politiet brukte tåregass mot demonstrantene.

Flere av demonstrantene sier til nyhetsbyrået AP at de kjemper en kamp for demokratiet. Og krever nye valg med en gang. Boluarte har sagt at hun vil ha valg i 2024, som er to år før det som ville vært vanlig.

Hun sa torsdag at myndighetene vil straffe de som har ansvaret for de voldelige protestene. Boluarte sa også at hun mener de som protesterer hva landet trenger.

Nyhetsbyrået NTB melder at rundt 1.000 demonstranter prøvde å ta over flyplassen i byen Arequipa. De ble tvunget bort av politi med tåregass. Det viser lokale TV-bilder, skriver NTB.

Én person døde i Arequipa, ifølge sivilombudet i Peru. Onsdag døde to personer i kamper mellom demonstranter og politi.

Siste utgave

På forsiden nå