Verden

USA sier de har skutt ned en iransk drone i Syria

En drone ble skutt ned over en amerikansk base i Syria. Den skal være laget i Iran, ifølge USA.

Nord-Amerika — Dronen skal ha fløyet over basen Mission Support Site Conoco, skriver U.S. Central Command på Twitter. De skal ha skutt ned dronen rundt klokka 14.30 lokal tid. Eller tirsdag 12.30 norsk tid.

Ingen grupper har så langt tatt ansvar for å ha fløyet dronen. Væpnede grupper med støtte fra Iran holder til i området. Det er også antatt at det er flere medlemmer av Den islamske staten i området. Men de har vært rolige siden terrorgruppa IS ble nedkjempet i landet i 2019.

USA har rundt 900 soldater i Syria. De jobber sammen med en væpnet gruppe som kaller seg Syrias demokratiske styrker (SDF). De kjemper mot IS.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå