Flere sivile og offiserer ble nylig drept. IS drepte dem i ørkenen i Syria. For fire år siden mente folk at gruppen var beseiret. Men små grupperinger av IS kan fortsatt terrorisere befolkningen.
De siste angrepene viser også ekstremistenes begrensninger. Medlemmer av IS har skjulesteder. De gjemmer seg i sentrale Syria. Og langs den irakisk-syriske grensen. Fra disse stedene kan de slå til i begge land.
Men de er omringet av motstandere. Både syriske styrker fra regjeringen. Og kurdisk-ledende styrker som kontrollerer østlige Syria. De kurdiske styrkene støttes av amerikanske soldater.
De kurdisk-amerikanske styrkene har flere ganger drept eller tatt IS-ledere til fange. Det skjedde senest tidligere i februar. Da ble to mektige medlemmer av IS drept.
De to siste angrepene skjedde mot enkle og sårbare mål. IS gikk etter syriske sivile som lette etter trøfler i ørkenen. Trøflene er en delikatesse i sesonger. Da kan det selges for en høy pris.
Sankerne jobber i store grupper. De jobber i områder som ligger for seg selv. Derfor har det vært enkelt for IS å angripe dem. Mange er blitt drept, mens andre er bortført. Målet har vært å kreve penger for arbeiderne.
11. februar kidnappet IS-krigere rundt 75 trøffelsankere. De var utenfor byen Palmyra. Minst 16 av dem ble drept. 25 av fangene ble raskt løslatt, mens resten er fortsatt savnet.
IS angrep en ny gruppe trøffelsankere bare seks dager senere. IS kjempet også mot sikkerhetsstyrker ved motorveien. Minst 61 sivilpersoner og sju soldater ble drept.
Minst tolv andre har blitt drept i mindre angrep i området den siste tiden. Dette er de dødeligste angrepene siden januar 2022. Da stormet IS-krigere et fengsel i byen Hasaka.
Mange IS-medlemmer satt i fengsel der. Angrepet varte i ti dager. Nesten 500 mennesker døde.
Kan de nye angrepene bety en vekst for IS? Det er for tidlig å si, mener Aaron Y. Zelin. Han er seniorstipendiat ved Washington Institute for Near East Policy.
– Det er det største angrepet på en stund. Spørsmålet er om det var én gang. Eller om de har klart å mobilisere på nytt, sier Zelin.
Flere mener at IS fortsatt er en trussel. Blant annet Verdens-organisasjonen FN. IS har mellom 5.000 og 7.000 medlemmer og støttespillere. Det anslår en rapport fra FN. Rundt halvparten av dem er aktive krigere i Irak og Syria.