Verden

Kim mener Nord-Korea må dyrke mat på nye måter

Kim Jong-un sier at Nord-Korea må gjøre store endringer i jordbruket i løpet av få år. Flere mener landet kan ha for lite mat til folket.

Nord-Korea må nå målene for dyrking av korn. Og det må være det aller viktigste, sa Kim Jong-un under et møte i partiet mandag. Kim er leder i landet.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA skal han ha sagt at det er behov for en revolusjon innen jordbruket i landet. Og at det må skje i løpet av de neste årene. Målet er å sikre en stabil og bærekraftig forsyning av mat.

Landet blir hardt straffet av mange land. Årsaken er at de prøver å lage en atombombe. Derfor er Nord-Korea avhengig av å dyrke og lage ting selv. Men det kan ha gått dårlig de siste årene, ifølge eksperter i USA og Sør-Korea.

Analytikere sier også det samme til avisa South China Morning Post. Flere av dem sier at det er fare for at mange i Nord-Korea kommer til å sulte. Men at det neppe blir like ille som i 1990. Da døde flere hundre tusen nordkoreanere av sult. Ifølge noen kilder kan det så mange som 3,5 millioner mennesker ha dødd.

Nord-Korea har selv nektet for at de har for lite mat til innbyggerne sine.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå