Verden

Mann drepte minst fem i bank i Louisville

En mann drepte flere i en bank mandag. Banken ligger i Louisville i delstaten Kentucky i USA.

Mannen drepte minst fem personer og såret ni. Han jobbet selv i banken i Louisville. Han skal ha fått beskjed om at han kom til å miste jobben, melder kanalen CNN.

Mannen strømmet angrepet direkte på internett. Han ble selv skutt og drept av politiet, opplyser politiet i Louisville mandag ettermiddag.

– La oss være tydelig på hva dette var. Det var en ondskapsfull, målrettet voldshandling, sier Craig Greenberg. Han er ordfører i Louisville.

Skytingen pågikk fortsatt da politiet kom til banken mandag morgen.

– Den mistenkte skjøt mot politibetjentene. Vi stoppet trusselen, sier Jacquelyn Gwinn-Villaroel. Hun er politimester i byen.

To politibetjenter ble såret. Én politibetjent ble alvorlig skadet. Betjenten ble skutt i hodet. Det ble lenge meldt at fire var drept. Men en kvinne døde av skadene mandag kveld, ifølge politiet.

Dette er den 15. masseskytingen i USA hittil i år. Den skjer bare to uker etter skyting på en barneskole i Nashville i Tennessee. En tidligere elev drepte tre barn og tre lærere. Barneskolen ligger rundt 260 kilometer sør for Louisville.

Politimesteren sier den mistenkte heter Connor Sturgeon. Han er i 20-årene. Sturgeon jobbet fulltid hos Old National Bank. Han har ikke hatt kontakt med politiet i Louisville tidligere.

Motivet er foreløpig ikke kjent. Men CNN melder at mannen hadde fått beskjed om at han måtte slutte i jobben. De har fått informasjonen fra en kilde som kjenner til etterforskningen. Han skal ha skrevet en beskjed til foreldrene og en venn, sier kilden. Der skal han ha hintet til at han ville gå til angrep mot banken.
Siste utgave

På forsiden nå