Verden

Delstaten vil forby abort etter sjette uke

Guvernøren i Florida i USA har skrevet under på en ny lov. Den vil forby abort etter sjette uke.

Abort er et stort tema i USA. Høyesterett fjernet den føderale retten til å ta abort i fjor. Det vil si at delstatene kan bestemme reglene for abort.

Delstat-forsamlingen i Florida har vedtatt en ny lov. Loven gjør det forbudt å ta abort etter sjette uke. Det er flest republikanere i delstat-forsamlingen.

Ron DeSantis signerte lovforslaget torsdag kveld. DeSantis er guvernør i Florida.

Florida forbyr i dag abort etter 15 uker. Nå vil de gjøre det forbudt etter sjette uke. Det er noen få unntak i loven. Hvis graviditeten er en følge av voldtekt og incest, eller hvis morens liv er i fare.

De kaller loven «Heartbeat Protection Act».

– Undertegnet Heartbeat Protection Act. Den styrker beskyttelsen av liv og gir ressurser til å hjelpe unge mødre og familier, tvitrer han.

Den nye loven blir sett på som en seier for DeSantis. Han har et mål om å kjempe om å bli president i USA neste år.

Men den nye loven kan være et svakt punkt for han. 13 delstater har innført forbud mot abort etter seks uker eller mindre. Men meningsmålingene viser at amerikanere flest støtter lovlig abort.

Det hvite hus kritiserer forbudet. De kaller det for «ekstremt og farlig».

– Forbudet går imot det de fleste i Florida og resten av USA mener, sier Karine Jean-Pierre i en uttalelse. Hun er talsperson for Det hvite hus.

Forbudet vil hindre fire millioner kvinner i Florida å ha tilgang på abort etter seks uker. Mange vet ikke at de er gravide da, skriver de. I tillegg kommer forbudet til å gå utover flere kvinner. Mange har reist til Florida for å kunne ta abort, siden det er forbudt flere steder sør i landet.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå