Verden

Filippa ble funnet etter ett døgn

13 år gamle Filippa var savnet i et døgn. Hun ble funnet i live. Søndag kveld fikk hun dra hjem til familien sin.

13 år gamle Filippa ble meldt savnet lørdag. Hun kom ikke hjem som avtalt etter å ha fullført avisrunden sin. Det skjedde i Kirkerup på Skjælland i Danmark. Store politi-ressurser ble satt inn for å lete etter Filippa. De trodde det hadde skjedd noe kriminelt.

Filippa ble funnet i live søndag ettermiddag. Det opplyste politiet. Samtidig ble en 32 år gammel mann pågrepet. Han framstilles for varetekts-fengsling mandag. Da får vi trolig også vite hva han er siktet for.

Kim Kliver var overrasket over å kunne gi foreldrene en så god nyhet. Han er politi-inspektør. På en pressekonferanse fortalte han lite om jentas tilstand. Eller hva som hadde skjedd.

– Vi kan glede oss over at hun er funnet i live. Men vi skal ikke bagatellisere det hun måtte være utsatt for, sier Kliver.

To andre ble også pågrepet i saken. Men de ble senere løslatt. Det var ingenting som tydet på at de hadde noe med saken å gjøre.

Søndag kveld var det mye politi på en adresse i Korsør. Det ligger lengst vest i Skjælland. Det er usikkert om dette har noe med forsvinningen å gjøre. Men Filippa ble meldt funnet i live kort tid etter en ambulanse kjørte fra adressen.

Filippa fikk dra hjem til familien sin søndag kveld.

– Nå skal vi se morsomme filmer. Det sa jentas mor til Ekstra Bladet. Hun la til at datteren hadde det bra, etter omstendighetene.

Siste utgave

På forsiden nå