Verden

Vil han stille i retten?

Donald Trump blir etterforsket i flere saker. Nå skal én av dem opp i retten.

Donald Trump er tiltalt i en kriminalsak. Han er tiltalt for å betale en porno-skuespiller. Trump mener selv at han er uskyldig. Han er den første tidligere presidenten som er tiltalt i en kriminalsak.

Nå venter en sivilsak. Den handler om han har løyet om voldtekt eller ikke.

Saken gjelder ett av to søksmål E. Jean Caroll har reist mot Trump. Søksmålet skal etter planen opp for en jury på Manhattan i New York på tirsdag.

Trump kan bli dømt til å betale henne. Den tidligere presidenten har kalt Carrolls påstand om voldtekt for «bløff og løgn». Han gjorde det på sin sosiale plattform Truth Social i oktober 2022.

Juryen skal bestemme om Trump ærekrenket Carroll med dette. Carroll mener Trump voldtok henne inne på et prøverom på 90-tallet.

Carroll saksøkte Trump for første gang for ærekrenkelse i november 2019. Hun mener Trump har prøvd å få saken utsatt. Men nå skal saken i retten.

Trump trenger ikke å møte opp i retten personlig. Carroll selv vil stille hver dag i retten. Carolls sak er en av flere mot Trump. Men det virker ikke som det svekker hans mulighet til å stille som president-kandidat neste år.

Trump etterforskes også i en annen sak i New York. Saken handler om økonomi. Han har også gående et søksmål knyttet til hendelsene 6. januar 2021. Da ble Kongressen stormet.

Han etterforskes også i delstaten Georgia. Det er for forsøk på å manipulere valgresultatet etter valget i 2020.Siste utgave

På forsiden nå