Verden

Drept da bil kjørte inn i folkemengde med migranter

Minst sju personer døde og mange ble skadd. En bil kjørte inn i folk utenfor et migrantsenter. Det skjedde i Texas i USA.

Verden — Folk sto og ventet på en bussholdeplass utenfor senteret for migranter. Det ligger i Brownsville i Texas. Da braste plutselig en bil inn blant dem.

Minst sju personer døde. Ti mennesker ble skadd.

De aller fleste av de døde var migranter fra Venezuela, sier Victor Maldonado. Han er leder for senteret.

Det er foreløpig ikke kjent om det dreier seg om en ulykke. Eller om noen kjørte inn i folkemengden med vilje.

Politiet sier at bilføreren ble pågrepet på stedet. Han er fraktet til sykehus av politiet. Det er tatt blodprøver av mannen. De skal sjekke om han var påvirket av alkohol eller narkotika. Han ble også behandlet for skader.

En video fra senterets overvåkingskameraer viser bilder fra hva som skjedde. Bilen braser inn blant menneskene som ventet på bussen. Bilen kjører fort. Den synes å sneie borti fortauet, før den blir slynget over på siden og fyker bortover. Det forteller lederen av senteret.

Politiet har tre teorier om hva som kan ha skjedd. Enten en ulykke, ruskjøring eller med vilje.

Migrantsenteret heter Bishop Enrique San Pedro Ozanam Center.

– I løpet av de siste to månedene har det hver dag kommet mellom 250 og 380 mennesker hit til senteret, sier Maldonado. Senteret er for migranter som er løslatt fra politiet. De pågriper alle asylsøkere.

Senteret har bare plass til 250 migranter. Mange reiser videre samme dag.

De to siste ukene har det kommet svært mange fra venezuela til byen hver dag. Myndighetene sier de ikke vet hvorfor. Rundt 2500 migranter har kommet hver dag de siste dagene-

Maldonado sier at senteret ikke har fått noen trusler før søndagens hendelse. Men det har endret seg.

– Det har vært et par folk som har kommet bort til inngangen. De har sagt til sikkerhetsvakta at vi er årsaken til at dette skjedde.


Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå