Verden

Demonstrerte etter skyting i Serbia

Flere tusen demonstrerte i Serbia mandag. Det skjedde etter to masse-skytinger hvor 17 mennesker ble drept.

Folk gikk i stillhet gjennom Beograd mandag. Det er hovedstaden i Serbia. Folke-mengdene er de største i landet på flere år, beskriver nyhetsbyrået Reuters. De hadde en plakat med teksten «Serbia mot vold».

Bakgrunnen er to skyte-episoder i forrige uke. En 13-åring skøyt og drepte åtte elever og en sikkerhets-vakt i Beograd forrige onsdag. En ung mann skøyt i to landsbyer dagen etter. Han drepte åtte og skadet 14 personer.

Begge gjernings-personene overga seg til politiet.

Demonstrantene krever at flere TV-stasjoner og aviser blir lagt ned. De mener de fremmer vold. Noen beskylder Aleksandar Vucic for å undertrykke presse-friheten. Han er Serbias president. Han beskyldes også for vold mot politiske motstandere. Samt korrupsjon og for å være knyttet til organisert kriminalitet.

Vucic og hans kollegaer sier det ikke er sant.

Det var lignende demonstrasjoner i andre byer i landet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå