Verden

Kan komme konkurrent til Twitter

Twitter har gjort endringer i det siste. Nå kommer en ny app som kan konkurrere med Twitter.

Det sosiale mediet Facebook eies av Meta. Nå skal Meta lansere en ny type sosialt medie. Tjenesten skal hete Threads. Den kan bli lansert på torsdag, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Threads er en app som kan knyttes til kontoen din på Instagram. Threads vil handle om deling av tekst. Mens Instagram er basert på at folk deler bilder.

Folk skal kunne beholde brukernavnet sitt fra Instagram. De kan følge de samme kontoene på Threads. Den nye appen blir kalt for en konkurrent til Twitter.

Elon Musk eier Twitter. Han har laget en ny regel for appen. Det er en grense for hvor mange Twitter-meldinger brukere kan lese om dagen. Nå kan du lese 1.000 meldinger om dagen. Mens de som betaler, kan lese ti ganger så mange.

En funksjon som kalles Tweetdeck må folk nå betale for. Funksjonen gjør at brukere kan organisere kontoer og lister de følger. Folk kan ha det åpent i flere rekker i samme nettleservinduer. Slik kan de følge med på flere kontoer samtidig.

Selskapet har slitt med at annonsører ikke vil bruke Twitter lenger. Dette har skjedd etter at Musk kjøpte Twitter.

Elon sine endringer kan ha konsekvenser også i Norge. De nye reglene gjør at informasjon ikke blir like tilgjengelig.

Norske medier bruker Twitter for å få informasjon. Blant annet fra politi, brannvesen og veivesen.

– Twitter er en sårbar kanal for informasjon, særlig for offentlige etater, sier Kristine Foss. Hun er rådgiver i Norsk presseforbund.

Foss sier at etatene må finne alternativer raskt. Det er viktig med kanaler som kan få ut informasjon til mediene kjapt, sier hun.Siste utgave

På forsiden nå