Verden

Ny tiltale mot Donald Trump

Donald Trump er tiltalt for fjerde gang.

Donald Trump er tiltalt. Dette er den fjerde tiltalen for den tidligere presidenten i USA. Han er tiltalt for å prøve å gjøre om på resultatet av valget i delstaten Georgia.

Tiltalen mot ham er på 98 sider, skriver kanalen CNN. Saken har blitt etterforsket i to år. En storjury godkjente tiltalen sent mandag kveld.

Trump tiltales på 13 punkter. Alle handler om forsøk på å endre valgresultatet i 2020. Andre personer blir også nevnt i tiltalen. Blant annet Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani. I tillegg til tidligere stabssjef Mark Meadows.

Til sammen er 19 personer nevnt i tiltalen, inkludert Trump.

Tiltalen i Georgia er den fjerde mot Trump på under fem måneder. Det er den andre som handler om valgjuks i forbindelse med presidentvalget i 2020.

– Donald John Trump tapte presidentvalget i USA. Det ble holdt 3. november 2020. En av delstatene han tapte i var Georgia. Trump og de andre som er tiltalt i denne saken nektet å godta at Trump tapte, står det i tiltalen.

Videre står det at Trump and de andre ønsket å endre resultatet. Dette skal de ha laget en plan om å gjøre. Det handler blant annet om utpressing, står det i tiltalen.

Fani Willis holdt pressekonferanse kort tid etter at tiltalen ble kunngjort. Willis er statsadvokat. Trump og de andre tiltalte har ti dager på å overgi seg frivillig, sa Willis på pressekonferansen.

– Storjuryen har utstedt en arrestordre for de som ble tiltalt. Jeg gir de tiltalte muligheten til å frivillig overgi seg. De må overgi seg innen fredag 25. august klokken 12, sa Willis.

Etterforskningen i Georgia startet etter et opptak av en telefonsamtale. Samtalen var fra statens valgansvarlige Brad Raffensperger. Der ba Trump ham «finne» antallet stemmer han trengte for å vinne.

Telefonsamtalen fant sted 2. januar 2021. Fire dager senere stormet Trump-tilhengere Kongressen. De ville hindre Joe Bidens seier i valget å bli bekreftet.

Biden vant delstaten Georgia med færre enn 12.000 stemmer.

Trump har flere ganger kommet mot anklager mot statsadvokat Fani Willis. Hun er politisk motivert, har han påstått.

Siste utgave

På forsiden nå