Verden

Trump ble pågrepet og løslatt i Georgia

Donald Trump ble pågrepet og etterpå løslatt. Det skjedde i staten Georgia torsdag kveld.

Donald Trump var tidligere president i USA. Han er tiltalt for valgfusk i staten Georgia. Staten mener Trump prøvde å gjøre om på resultatet av presidentvalget i 2020.

Trump fløy fra New York til Atlanta torsdag. Deretter kjørte han til Fulton fylkes fengsel. Der ble han pågrepet, før han ble løslatt igjen.

Trump visste at han skulle bli pågrepet. Han hadde forhandlet frem en kausjon på forhånd. Det er penger man betaler for å slippe fengsel. Kausjonen kostet 200.000 dollar. Det er rundt 2,1 millioner kroner.

Selv mener Trump at han ikke har gjort noe galt.

– Dette er en veldig trist dag for Amerika. Dette er valgpåvirkning, sier Trump. Han reiste hjem igjen rett etter pågripelsen.

Det ble også tatt et såkalt «mugshot». Det er bilder som blir tatt av pågrepne mange steder i USA.

Trump la selv ut bildet på X/Twitter. Til bildet skrev han «Valg-innblanding. Overgi deg aldri!».

Flere personer er tiltalt for valgfusk i Georgia, i tillegg til Trump. En dommer har bestemt at rettsaken mot en av de tiltalte skal begynne i oktober. Det er ikke bestemt om rettsaken også gjelder Trump, eller de andre tiltalte.

En av Trumps medtiltalte er medtiltalte er Mark Meadows. Han er stabssjef. Han ble pågrepet torsdag. Advokat Rudy Giuliani ble pågrepet og fotografert onsdag.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå