Verden

Seks skutt og drept på en uke i Stockholm

En gutt i tenårene ble funnet skutt i Stockholm torsdag kveld. Han døde. På en uke er seks personer skutt og drept i Sverige.

Gutten ble funnet skutt ute. Politiet ble varslet om hendelsen i bydelen Västertorp i 20-tida torsdag. Han ble fraktet til sykehus. Han døde på sykehuset, meldte politiet natt til fredag.

– Han er blitt skutt av ukjent person. Vi jobber med å hente inn gjerningspersonen, sa Daniel Wikdahl torsdag kveld. Han er pressetalsperson i politiet.

Politiet har ikke gitt andre oppdatering i saken fredag morgen. Tenåringen sine etterlatte er varslet om at han er død.

Seks person er blitt skutt og drept enten i Stockholm eller Uppsala. Det er bare siden 7. september.

En ung mann døde onsdag kveld. Han ble skutt på åpen gate i Vasastaden i Stockholm sentrum. Drapet kobles til konflikt mellom gjenger, ifølge avisa Aftonbladet.

Det ble skutt mot en privatbolig i tettstedet Jordbro torsdag kveld. En tenåringsgutt er pågrepet og mistenkt for drapsforsøk. Ingen ble skadd i denne hendelsen.

En 13-åring ble funnet død sør for Stockholm mandag. Han ble trolig drept.

Gutten knyttes til et nettverk som kalles Foxtrot. Det ledes av en mann som kalles Den kurdiske reven. Han holder selv til i utlandet.

En kvinne i 60-årene ble skutt og drept i Uppsala forrige uke. Hun var mor til en rival av Den kurdiske reven, ifølge avisa Expressen. En ung mann på vei til jobb er også blitt skutt og drept i Uppsala. Det opplyste Anders Thornberg tidligere i uka. Han er rikspolitisjef.

I helgen ble gjenglederens svigermor skutt mot.Siste utgave

På forsiden nå