Tidsfristen for verdens ledere var tirsdag. Landene hadde ikke klart å bli enige. De har diskutert på COP28. Det står for «Conference of the Parties».
Det er de 197 landene som har signert klima-konvensjonen. De møtes for 28. gang.
Før de er ferdige, må de bli enige om et sluttdokument. Et forslag ble offentlig mandag. Mange klimaforskere og aktivister reagerte.
Gass og olje er et stort tema. Flertallet av landene har vært for utfasing. Men de har ikke blitt enig om hvordan og hvor raskt. Noen land har ikke vært enige.
Dokumentet skulle være klart tidlig mandag. Det ble forsinket. Da det endelig kom, så det annerledes ut enn tidligere. Forslagene om å fase ut olje og gass var tatt ut av teksten. Det skriver avisa VG.
– Dette er altfor dårlig til å bli vedtatt, sier utenriksminister Espen Barth Eide til avisa.
Han leder forhandlingene sammen med Singapore på dette punktet.
Toppmøtet i år blir holdt i Dubai i De arabiske emiratene. Årets møte har fått kritikk. Sultan al-Jaber leder møtet. Han er leder for emiratenes statlige oljeselskap.
Kritikerne mener det er dumt at han leder møtet, samtidig som han driver med olje. Kritikere og aktivister mener vi må fase ut olje og gass. Rett og slett for å redde klimaet.
Samtidig er det rekordmange som jobber med olje på COP28. Minst 2.456 personer er knyttet til olje- og gassindustrien. Det er fire ganger så mange som på fjorårets COP, skriver kanalen NRK.