Verden

Israelske styrker stormer sykehus på Gaza

Israelske soldater har tatt seg inn på Nasser-sykehuset i Khan Younis.

Israel har spesialsoldater inne på Nasser-sykeshuset. Det ligger i byen Khan Younis. Det bekrefter Israels militære styrker (IDF), skriver nyhetsbyrået NTB.

Sykehuset er det nest største på Gazastripen, ifølge NRK. Tusenvis av flyktninger har søkt tilflukt der den siste tida. Det er for å slippe unna israelske soldater.

Israel hevder det er en «presis og begrenset operasjon». Målet er å finne døde israelske gisler. De mener Hamas har holdt gislene på sykehuset. Det skal ikke være nødvendig å evakuere leger eller pasienter, sier Daniel Hagari. Han er talsperson for IDF.

Gazas helsedepartement sier at det har vært mye skyting under aksjonen. Det skriver NTB. Og at Israel har beordret legene til å flytte alle pasienter til en eldre bygning. Denne ikke er rigget for å behandle pasientene.

– Mange kan ikke evakuere seg selv. Deriblant dem som har amputert bein og armer, har kraftige brannskader eller er eldre. Det sier Ashraf al-Qedra til kanalen Al Jazeera.

Kamper i nærheten har isolert sykehuset. Det skal ha ført til at flere pasienter har dødd, ifølge helsemyndighetene.

Israel har varslet et angrep fra bakken i byen. De har bedd folk forlate sykehuset. De åpnet nylig en korridor. Den skulle gjøre det trygt for flyktninger å dra videre sørover i Gaza.Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå