Verden

Navalnyjs mor har fått sønnens kropp

Ljudmila Navalnaja har fått den avdøde kroppen til sønnen sin. Det sier Aleksej Navalnyj sin talsperson.

Aleksej Navalnyj er død. Han var kjent som Vladimir Putins største kritiker og utfordrer. Familien hans fikk ikke se kroppen hans. Det meldte medier i Russland forrige uke. Men nå har moren til Navalnyj fått liket hans.

– Aleksejs lik har blitt gitt til hans mor. Tusen takk til alle som har krevd dette sammen med oss. Det skrev Kira Jarmysj på X/Twitter lørdag. Hun er talsperson for Navalnyj.

Ljudmilia Navalnaja er fortsatt i byen Salekhard, skriver Jarmysj. Det er moren til Navalnyj. Moren reiste dit for å hente kroppen til sønnen.

Det er ikke bestemt hvor og når begravelsen blir ennå. Får familien begrave Nevalnyj slik de ønsker? Det er ikke sikkert myndighetene vil tillate det, skriver Jarmysj.

Navalnyj satt fengslet i en straffeleir. De fortalte nylig at han var død. Årsaken til døden er ennå ikke kjent. Men mange mener han ble drept. De skylder på russiske myndigheter og Vladimir Putin.

Navalnyj ble forgiftet i 2020. Han fikk nervegiften novitsjok. Han brukte nesten et halvt år på sykehus i Berlin. Navalnyj reiste hjem til Russland i januar 2021. Da ble han pågrepet.

Fra 2021 satt han i ulike straffeleirer. Han var dømt for flere brudd på loven i Russland.

Siste utgave

På forsiden nå