Verden

Kristne reiser til Israel for å vise sympati

Mange kristne reiser til Israel for å vise støtte. En av dem er norske Elisabeth Ødegaard.

Nyhetsbyrået AP har intervjuet evangelikale kristne i Israel. De har reist dit for å vise støtte etter Hamas sitt angrep 7. oktober i fjor.

Norske Elisabeth Ødegaard er en av dem. Hun sier at hun ble overrasket da hun kom til Israel. Israelerne reagerer med sterke følelser når de møter folk som støtter dem.

– Mange sier til oss: «Hele verden hater oss. Alle er imot oss». Men da svarer jeg dem: «Dere er ikke alene, Israels folk er viktige for Gud. Dere er mine brødre og søstre. Når Israel blir angrepet, angriper de meg og», sier Ødegaard til AP.

Turen til Israel ble arrangert av organisasjonen ICEJ. Deltakerne besøkte lokalsamfunn sør i Israel. Disse områdene ble kraftig påvirket av Hamas sitt angrep i oktober.

Shawn Landis er fra USA. Han jobber som frivillig i Israel. Landis fikk lyst til å reise da han hørte om angrepet fra Hamas.

Fem måneder senere hakker han grønnsaker på et kjøkken i Tel Aviv. Det skal bli et måltid til israelske soldater.

– Det var veldig sterkt å være i området for terrorangrepet. Det å vite hva som skjedde for noen måneder siden og samtidig se den israelsk motstands-kraften. Det sier Landis til AP.

De frivillige er med på ulike prosjekter. De hjelper bønder som sliter med å høste avlinger. De lager mat til familier som har en forelder i militæret. De sorterer donasjoner til folk som er evakuert og bor på hotell.

Mange kristne støtter Israel på grunn av Det gamle testamente. Skrifter derfra sier at jøder er Guds utvalgte folk. Og at Israel er deres rette hjemland.

– Skriften ber oss om å støtte Israel. En av de beste tidene til å støtte noen er når de sørger, sier Landis.

Mange israelere meldte seg frivillig de første ukene i krigen. Det viser en studie fra det hebraiske universitetet i Jerusalem. Men mange av disse har måttet vende tilbake til jobb og skole.

Nå er det flere frivillige fra utlandet. ICEJ har arrangert fem frivillige turer siden januar. De regner med å arrangere minst seks til i måneden som kommer. Normalt bringer ICEJ rundt 6.000 kristne besøkende til Israel årlig.

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Verden

På forsiden nå