Verden

– Israel har ikke gjort nok for å beskytte sivile

Israel sitt angrep drepte sju hjelpearbeidere. Verden vil ha svar.

Israel sine angrep mot Gaza fortsetter. Nesten 33.000 palestinere er blitt drept. Det viser tall fra Gazas helsemyndigheter. De fleste av disse er barn og kvinner.

Tirsdag ble sju personer fra World Central Kitchen (WCK) drept. Organisasjonen jobber med å gi nødhjelp til folk på Gaza. De fraktet mat til palestinere, da bilen deres ble truffet. Bilene hadde WCK sin logo på seg. De drepte var fra flere ulike land. De er fra Australia, Polen og Storbritannia. Noen er fra USA, Canada og Palestina.

Herzi Halevi er Israel sin forsvarssjef. Han sier at angrepet var en feil. Og at det skyldtes krig under vanskelige forhold. De sier de skal undersøke hendelsen.

USA og andre vestlige land sier at dette er krise. Joe Biden sier blant annet at dette ikke skulle ha skjedd, ifølge nyhetsbyrået NTB. Han er USAs president.

– Israel har heller ikke gjort nok for å beskytte sivile, sier han.

Espen Barth Eide har også kommentert hendelsen. Han er Norges utenriksminister. Han sier at angrepene til Israel har ført til store skader på sivile.

– Blant annet på barn, syke og hjelpearbeidere. Norge har vært tydelig på at deler av krigføringen ikke følger krigens folkerett, sier han.

Flere land ønsker en uavhengig undersøking av det som skjedde. Benjamin Netanyahu har lovet en grundig etterforskning. Han er Israels statsminister.

Netanyahu har sagt at «slikt skjer under krig», ifølge NTB. Det har fått Donald Tusk til å reagere. Han er Polens statsminister. En av de drepte var fra Polen.

Han sier at dette setter forholdet mellom landene på prøve.

Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Verden

På forsiden nå