Verden

Flere barn drept i israelske angrep

Ei jente ble reddet med keisersnitt. Begge foreldrene hennes ble drept i et israelsk angrep.

18 barn ble drept i israelske angrep natt til søndag. Det skjedde sør på Gazastripen. Det sier lokale sykehus.

Israel har vurdert å rykke inn i Rafah. Byen ligger helt sør på Gaza. Det har ikke skjedd ennå. Men de angriper mål i byen nesten hver dag.

22 personer ble drept natt til søndag. 18 av dem var barn. Et ektepar ble drept i det første angrepet. Barnet deres på tre år døde også. Det sier det kuwaitiske sykehuset. Likene deres ble fraktet til sykehuset.

Kvinnen var gravid. Legene klarte å redde det ufødte barnet. Jenta veier 1,4 kilo. Tilstanden hennes er stabil, sier Mohammed Salama. Han er legen som behandler henne.

Moren het Sabreen Al-Sakani. Hun var gravid i 30. uke. Det skriver kanalen NRK.

17 barn og to kvinner ble også drept. De døde i et annet angrep samme natt. De var alle i familie, sier en kilde fra et lokalt sykehus. Det skriver nyhetsbyrået AP. Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder.

Gazas sivilforsvar sa at de fant 50 lik på søndag. De skal ha funnet kroppene ved sykehuset Nasser. Det ligger i byen Khan Younis. Menneskene ble drept og begravd av israelske styrker, sier sivilforsvaret.

Israels militære har ikke kommentert funnet. De undersøker opplysningene, sier de.

Det har vært flere angrep rundt på Gazastripen i helgen. 48 mennesker ble drept i løpet av et døgn. Det sier helse-departementet på Gaza.





Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå