Storbritannia er åpne for å sende soldater til Ukraina. Det skriver statsminister Keir Starmer i avisa The Telegraph mandag.
Soldatene kan sendes til Ukraina dersom Russland og Ukraina blir enige om en avtale om fred.
Flere betingelser
Sverige åpner også for å sende soldater. Det sa Maria Malmer Stenergard mandag morgen. Hun er Sveriges utenriksminister.
Stenergard setter flere betingelser for å kunne sende soldater. Først må landene forhandle fram en rettferdig og holdbar fred. Avtalen må respektere Ukraina og folkeretten. Det sier Stenergard til den svenske kanalen P1.
Freden må også sikre at Russland ikke kan bygge en ny styrke og angripe Ukraina eller andre land, sier Stenergard.
Hva med Norge?
Norge har ingen planer om å sende soldater til Ukraina enda. Det sier Espen Barth Eide til kanalen NRK. Han er Norges utenriksminister.
Barth Eide er tydelig på at Norge vil diskutere med andre europeiske land.
– Det har kommet spørsmål om hva vi kan bidra med, også fra Trumps utsending til Ukraina og Russland. Vi svarer gjerne på de spørsmålene, men det gjør vi i fellesskap med våre allierte, sier Barth Eide til kanalen.
Møte i Paris
Europeiske ledere møtes i Paris mandag. De skal diskutere støtte til Ukraina. President Emmanuel Macron har kalt inn til møtet.
Årsaken er at USA har skapt usikkerhet.
USAs president Donald Trump har ringt Vladimir Putin, som er Russlands leder. De to skal ha blitt enige om å starte samtaler om fred.
Får Europa være med i samtalene? Det lurer europeiske ledere på.
Ukraina har heller ikke blitt invitert enda.
Ledere fra EU og Nato deltar i møtet i Paris. Mette Fredriksen møter på vegne av nordiske land. Hun er Danmarks statsminister.