Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

364 barn er sammen med foreldrene igjen

USA sier 346 barn har fått komme sammen med foreldrene igjen. Barna ble tatt fra foreldrene ved grensa til Mexico.

USAs myndigheter sier at de har latt 364 barn av migranter komme sammen med foreldrene igjen. Barna ble skilt fra foreldrene ved grensa til Mexico. Foreldrene forsøkte å komme seg inn i USA ulovlig, ifølge USAs myndigheter.

USA fikk mye kritikk for at barn ble tatt fra foreldrene og sperret inne i leire. Nå har de sluttet med det. Men fortsatt er det mange barn som ikke har fått komme til foreldrene ennå.

Barna som har fått komme til foreldrene igjen, er eldre enn fem år gamle. I slutten av juni ga dommeren Dana Sabraw amerikanske myndigheter en frist. De må sørge for at 2.551 barn får være med foreldrene igjen. Fristen for barn under fem år var 14 dager. Fristen for resten av barna var 30 dager. Den siste fristen går ut 26. juli.

Lee Gelernt er advokat for organisasjonen American Civil Liberties Unions. Han er bekymret for alle barna som fremdeles er borte fra foreldrene.

USAs myndigheter mener 900 av barna ikke er klare for å komme sammen med foreldrene. Årsaken er at USA ikke vet sikkert hvem foreldrene er. Eller om barna vil være i sikkerhet sammen med foreldrene.

Flere barn har fortalt at de ble utsatt for grove overgrep mens de var på mottak i USA.