Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

44.000 krever evakuering av barn fra gresk flyktningleir

Mange er redd for hva viruset korona kan føre til leiren. Flere ber om at barn og unge blir evakuert.

44.504 nordmenn ber om at barn og sårbare blir evakuert fra flykntningleiren Moria. De ber regjeringen om å hjelpe til. Den ligger på Lesvos i Hellas.

Mange støtter aksjonen. Over 20 frivillige organisasjoner er med. Det er blant annet Røde Kors, Redd Barna og Flyktninghjelpen. Regjeringen får underskriftene på mandag. Det er Erna Solberg som skal ta imot de. Hun er statsminister.

Les videre: – Øya har forandret seg. Før var jeg aldri redd for egen sikkerhet

Håpet er å redde rundt 1.600 barn og sårbare. De skal hentes fra den overfylte flyktningleiren Moria. Den ligger på øya Lesvos, som er like ved vestkysten i Tyrkia. 20.000 bor i leiren nå. Mange er redd for hva som vil skje om viruset korona sprer seg til leiren.

Les også: Hellas vil stenge asylsøkere inne

– Regjeringen har flere ganger sagt at de vil være med og ta ansvar for situasjonen med flyktninger. De snakker om en løsning på lang sikt. Det er fint de prøver å det til. Men nå haster det. Det er alvorlig, og vi må evakuere de mest sårbare først. Det skriver Katrin Glatz Brubakk. Hun er en av de som startet aksjonen.

Les mer: Høyre-ekstreme kastet stein på bilene til frivillige

Erna Solberg har sagt nei til at Norge skal hente noen. Det sa hun også før helgen. Hun sier Norge har gitt penger. Det skal bidra til at enslige mindreårige kan få bo i egne mottak på fastlandet i Hellas.