Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

50 barn bortført

Islamistgruppa Boko Haram har angrepet byer i Kamerun. De har bortført 50 barn i Kamerun.

Søndag angrep Boko Haram flere landsbyer i Kamerun. Nærmere 100 personer ble bortført fra flere landsbyer i Kamerun. 50 barn ble bortført. Tre personer ble drept i angrepet. Angrepet skjedde nord i Kamerun, like ved grensen mot Nigeria.

Barna var i alderen ti til 15 år. Boko Haram hadde våpen. De angrep flere landsbyer i Kamerun. Både gutter og jenter ble tatt av ekstremistene. Boko Haram reiste tilbake til Nigeria etter angrepet.

Issa Tchiroma Bakary er innenriks-minister i Kamerun. Bakary sier at de ble angrepet. Han sier at det er vanskelig å si hvor mange ofre Boko Haram tok med seg. De brant ned 80 hus.

Forrige mandag klarte kamerunske soldater å slå tilbake. Da angrep Boko Haram en militærbase i landet. Over 140 ekstremister ble drept, ifølge militærkilder.

Myndighetene i Kamerun mener at nigerianske myndigheter ikke gjør nok for å stoppe Boko Haram. Sammen med Tsjad og Niger prøver Kamerun å få til en felles styrke som skal stoppe Boko Haram.

Fredag sendte Tsjad soldater til grenseområdene mot Nigeria og Kamerun. Det var for å hjelpe kamerunske styrker med å stoppe Boko Haram.

Søndagens angrep i Kamerun skjedde få timer etter et nytt selvmords-angrep i Nigeria. Selvmords-angrepet var gjennomført av Boko Haram. Minst fire mennesker ble drept da en selvmordsbomber angrep en bussholdeplass i byen Potiskum.

Boko Haram har angrepet byen flere ganger tidligere. For en uke siden utførte to unge kvinner et selvmords-angrep mot et marked i Potiskum. Boko Harams krigere har drept flere tusen mennesker. 1,5 millioner mennesker har flyktet på grunn av Boko Haram.