Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

50 drept i skyting på utested

På utestedet i USA tok en mann fram våpen natt til søndag. 50 mennesker ble drept.

Det var 300 mennesker på utestedet i Orlando i USA natt til søndag. En mann som var der begynte plutselig å skyte. Han tok også gjester som gisler.

– Venninnen min sa at noen hadde begynt å skyte. Jeg trodde det bare var en del av sceneshowet. Helt til jeg så at det ble skutt med ordentlig skudd. Det forteller Rosie Feba til avisa Orlando Sentinel. Hun var på utestedet Puls Nightclub.

50 mennesker ble drept i angrepet. Det forteller myndighetene i staten Florida, skriver nyhetsbyrået NTB.

I tillegg er 53 mennesker skadd. Angrepet skjedde på en nattklubb for homofile.

Amerikanske medier skrev først at gjerningsmannen er fra USA. Han har afghansk opprinnelse. Politiet har ikke villet si hvem han er offisielt. Men noen i politiet sier at mannen er 29 år gamle Omar Mateen.

Politiet etterforsker angrepet som om det er terror. Mannen som skjøt ringte til nødtelefonen før angrepet. Da sa han at han støttet terror-gruppa Den islamske staten (IS). Det melder TV-stasjonen NBC News.

Utestedet ligger i gata South Orange Avenue. Folk som var der forteller om en kaotisk situasjon. Noen kastet seg ned på gulvet. Andre løp ut og bort fra nattklubben. «Kom dere ut og løp videre», skrev nattklubben på nettsamfunnet Facebook.

Gjerningsmannen ble skutt og drept. Det skjedde i 5-tiden søndag morgen amerikansk tid. Da gikk politiet inne på utestedet for å få gislene fri. Mannen hadde et mindre skytevåpen, et gevær og noe som ligner på en bombe.

– Etterforskningen vil vise om det er et lokalt eller internasjonalt angrep. Vi får hjelp til dette fra FBI, sa en polititalsmann på pressekonferansen.

De sa også at de ser på alle muligheter.

Skytingen på utestedet er den verste i amerikansk historie.