Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

68 drept i Syria

Menn med våpen skal ha drept 68 mennesker utenfor byen Homs i Syria mandag.

68 vanlige folk ble drept. Det skjedde på landsbygda mellom landsbyene Ram al-Enz og Ghajariyeh utenfor Homs. Det sier organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights. De jobber med menneske-rettigheter i Syria.

LES MER HER: Journalister drept i angrep på Homs

Organisasjonen hevder at de drepte er folk som nylig har måttet flykte fra kampene i Homs. De sier de ble drept av folk fra myndighetene.

Også et nettverk av aktivister i Homs meldte om det de kaller en massakre i området ved Homs. Nettverket sier de har fått informasjon om at 64 mennesker ble drept. De sier det skjedde mens de prøvde å rømme fra skytingen mot Baba Amr-distriktet i Homs.

LES MER HER: Tusenvis demonstrerte mot Assad i Syria

Organisasjonen Syriske Røde Halvmåne har kommet til Baba Amr i Homs. De har med seg nødhjelp. De vil forsøke å få skadde personer ut av området. Det sier Røde Kors. Røde Halvmåne og Røde Kors er del av samme organisasjon.

Røde Halvmåne skal ha prøvd å få to skadd, utenlandske journalister ut av Homs. De har ikke klart å få disse ut. Men de skal ha fått med seg tre skadde syrere i ambulanser. De skal også ha fått leverte medisinsk utstyr for å hjelpe de mange skadde i området.

LES MER HER: Nye kraftige angrep i Homs