Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

70.000 barn kan dø

Mange tusen barn kan dø i Kenya. De mangler mat, sier Redd Barna.

Det kan bli en sultkatastrofe i Kenya i Øst-Afrika. Landet er rammet av tørke og mangler mat. Organisasjoner som hjelper folk, trenger mer penger fra landene i verden.

Organisasjonene UNICEF, Redd Barna og ni andre organisasjoner har skrevet en rapport sammen med myndighetene i Kenya. Den forteller at tørke kan føre til en sultkatastrofe.

– Tørken har gjort at tusenvis av barn og familier er i en livstruende situasjon, sier Francis Woods. Han jobber for Redd Barnas i Kenya.

Situasjonen er verst nordvest i landet. Der lider 12 prosent av barn under fem år av alvorlig underernæring, viser rapporten. Den viser også at nesten 40.000 gravide og mødre ikke får nok mat.

– Familier i noen av de hardest rammede områdene har blitt presset til randen. De har mistet sine husdyr og levebrød. De har ikke mat og melk. Flere overlever så vidt på bare ett måltid om dagen, sier Woods.

Hjelpe-organisasjoner ber nå om mer penger for å hindre at situasjon blir enda verre.

Verden må hjelpe med mer penger for å stoppe krisen, mener François Batalingaya. Hun jobber for organisasjonen World Vision's i Kenya.

– Hvis ikke hjelpen kommer nå, vil en allerede ekstremt farlig situasjon bli verre, sier hun.

Kenya har vært rammet av tørke siden slutten av 2016. Tørken påvirker halvparten av landets 47 fylker.