Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

84 drept i terror i Frankrike

84 mennesker er drept i byen Nice i Frankrike. En mann kjørte over folk med lastebil.

Flere av de døde er barn. I tillegg er minst 70 personer skadd. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Angrepet skjedde sent torsdag kveld. Mange var samlet på promenaden Promenade des Anglais ved stranden i Nice. Det var nasjonaldag i Frankrike. Folk skulle se på et stort fyrverkeriet. Da kom det en lastebil kjørende. Den kjørte rett inn folkemengden. Folk ble kjørt rett ned. Sjåføren skjøt også på folk mens han kjørte bilen. Etter to kilometer stoppet bilen. Politiet drepte mannen. Han var 31 år gammel og var fransk-tunisisk. Han bodde selv i byen Nice. Det skriver franske medier.

Det er mange nordmenn i Nice. De er der på sommerferie. Ingen nordmenn har skadd eller drept i terroren. Det sier Utenriks-departementet til avisen VG.

Knut Løtvedt fra Bergen og familien var like i nærheten da angrepet skjedde.

– En stor lastebil kom i voldsom fart rett bak oss. Vi så at bilen meide ned folk. Vi stod to meter fra bilen da den passerte meg og min kone. Det kunne lett ha vært oss, sier han til avisen Bergens Tidende.

Også Sofie Lindseth så det som skjedde. Hun var på restaurant med familien sin og spiste middag.Lindseth og svogeren gikk ut i gaten for å sjekke hva som skjedde. Da de forstod hva som skjedde, ble de veldig redde.

– Det var masse folk overalt. Biler som tutet. En gammel dame ble løpt ned av redde folk. En blek dame skrek og lette etter den ti år gamle datteren sin, sier hun til kanalen TV2. 

President François Hollande kaller angrepet for terror. Det er tredje gang Frankrike blir angrepet av terrorister siden januar i fjor.

– Frankrike ble rammet på sin nasjonaldag, symbolet på frihet. Det som har skjedd, er fryktelig. Folk var samlet for å feire nasjonaldagen. Det er grusomt at de ble drept på denne måten, sa Hollande i en tale i natt. 

Nå må lande sikre seg mot flere terrorangrep. Blant annet skal 10.000 spesialsoldater jobbe med å sikre grensene til landet. 

Det franske folket har fått kondolanser fra hele verden. Også fra Norge.

– Vi står sammen med Frankrike for å få slutt på terrorhandlinger, skriver statsminister Erna Solberg på nettsamfunnet Twitter.

Solberg skriver også på nettsamfunnet Facebook:

– Så meningsløst, så brutalt, så ondskapsfullt.

BILDER

Bildet viser president François Hollande av Frankrike. Han er sint etter at Frankrike har blitt rammet av et nytt terrorangrep.

PRESIDENT: François Hollande er president av Frankrike. Han kaller angrepet for terror. FOTO: AP/ NTB scanpix

Vis bildetekst